Name | 項目名稱

Dongguang Technician College丨東莞技師學院

Location | 項目地點

Dongguang,China 丨 中國東莞

Client | 項目業主 

Dongguang Technician College丨東莞技師學院

The Landscape Design 丨景觀設計

CPL DESIGN 丨CPL賽尚景觀

 

 

Area | 項目面

 4500㎡

Design Time丨設計時間

2018年7月

Project Style 丨 項目風格

Modern Natural Style 丨現代自然

Keywords丨 關鍵詞

Edutainment,Interactive sharing丨寓教於樂、互動共享

 

 

The project is planned  as the Campus of Vocational Education City,  which is located in dongguan Vocational Education City,  dongguan ecological  Industrial Park.  It covers an area of 420 mu and a building area of 218,300 square meters.  The university has set up school of Transportation, School of International Studies,  School of Business  Management,  School of  Intelligent Manufacturing,  school of E-commerce,  covering  experiential  teaching,  international  education cooperation,  school-enterprise  cooperation and  other teaching  modes.  How can we create a unique campus culture  environment in such  a large educational  environment as teaching town?  We propose to  create a  multi-dimensiona l ecological education  community -- community +  education +  multi-dimensional + ecology,  and build  a multi-dimensional, community-oriented and ecological campus.

東莞技師學院現有東城城區與職教城校區,此項目規劃為職教城校區,位於東莞生態產業園東莞職教城內,佔地面積420畝,建築面積21.83萬平方米。學校設立了交通運輸學院、國際學院、商貿管理學院、智能製造學院、電子商務學院,涵蓋體驗式教學、國際教育合作以及校企合作等教學模式。在教職城這樣一個大教育環境中, 我們如何創造一個獨特的校園文化環境?我們提出:創造多維度的生態教育社區——社區+教育+多維度+生態。設計立足於學校校本特色,尊重已有的校園總體規劃設計,以開放性和靈活性的原則加強校園綠化和豐富休閒交流空間,將新校區建設成為社區化、生態化、人文化、現代化的校園。

 

 

 

 

 

 

The design pays attention to the interaction and experience of outdoor space, and uses modern and simple techniques  to build an art  exhibition area integrating art display  corridor,  cultural and art  gallery shelf and leisure communication platform.  For students to explore,  discover and create,  enhance the sense of participation and identity of campus culture construction.

設計注重室外空間的互動性和體驗感, 以現代簡潔的手法構建集藝術展示長廊、文化藝術廊架和休閒交流平台於一體的藝術展示區,供學生們去探索、發現和創造,增強學生對校園文化建設的參與感和認同感。

 

 

 

 

 

 

 

 

The functional  zoning of the  information  garden is  designed  and  planned  reasonably.  According to the psychological needs and learning needs  of students,  the square is divided  into meditation space,  cultural exhibition  corridor and  communication space.  By injecting  fresh humanistic   atmosphere into the site, it creates a compound place for students to learn love, meditate and communicate, so as to realize the ultimate goal of environmental education.

設計合理規劃資訊花園的功能分區,結合學生心理需求、學習需求,將廣場劃分為冥想空間、文化展示廊道以及交流空間。通過給場地注入鮮活的人文氣息,營造可供學生學習愛、冥想、交流的複合型場所,以實現環境育人的最終目標。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pixel Garden integrates communication space, meditation space and cultural exhibition corridor. We define it as a comprehensive place for learning, socializing and resting. The design changes the traditional and monotonous layout of campus space, deconstructs and reorganizes different units by means of modular design, and creatively constructs different characteristics from other symbolic campus space.

像素花園集交流空間、冥想空間、文化展示長廊於一體,我們將其定義為一個學習、社交於休憩相交融的綜合性場所。設計一改傳統、單調的校園空間佈局,以模塊化設計手法對不同單元進行解構、重組,創造性地構建出與其他追求符號化校園空間的差異特色。

 

 

 

 

 

 

 

 

Based on the characteristics of the school curriculum,  the mechanical  garden creates a unified,  orderly and varied pavement texture  with circular geometric curves, which  accords with the  theme of  pace d esign with  mechanical sculpture  to create a unique activity square.  At the same time,  in the limited  space of the site,  the pursuit of functional complexity, combined with the rest of the stool, academic exchange and display space,  to achieve the mechanical garden of distribution, display function.

基於學校課程特色,機械花園以圓弧形的幾何曲線,塑造出統一有秩序又富於變化的鋪裝肌理感,與機械主題雕塑共同契合空間設計主題,營造一個獨具特色的活動廣場。 同時在有限的場地空間里追求功能復合性,結合休息坐凳、學術交流展示空間,實現機械花園的集散、展示功能。

 

 

 

 

 

 

扫描二维码分享到微信